Podijelite

Prepoznavši potrebu, jedne od najosjetljivijih te najranjivijih članova naše zajednice u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola je sa svojom prirodnom izvorskom vodom Olimpija pokrenula projekt „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice”, tokom kojeg je u saradnji s partnerima omogućila kupovinu medicinskih aparata i opreme za njegu prijevremeno rođenih beba.
Na osnovu potreba regionalnih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini, u periodu od juna do septembra, dio prihoda od prodaje prirodne izvorske vode Olimpija bio je izdvojen za opremanje bolničkih odjela na kojima se brinu o prijevremeno rođenim bebama.
Nama, nosiocima aktivnosti Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice“, je činilo veliko zadovoljstvo i čast biti dio ovakvog projekta. Jer veliki je cilj oko sebe imati društveno odgovorne organizacije, koji vrlo dobro znaju, da su ovo mali heroji koji svoj život započinju presudnom bitkom i da im svi moramo olakšati da iz nje izađu kao pobjednici.
Veoma nas raduje uspješno realizovana akcija, jer u potpunosti znamo, da ova važna donirana oprema, uveliko pomaže borbi u kojoj hrabro učestvuje naš stručni medicinski kadar, u pružanju bolje njege prijevremeno rođenim bebama.
Bićemo slobodni da pozovemo sve druge pojedince, udruženja i ostale privredne subjekte, koji su u mogućnosti, da prate ovaj svijetli primjer kako bismo svi zajedno doprinijeli uspješnom liječenju, jer imamo svu potrebnu stručnost i predan medicinski kadar, ali veoma je važna savremena i dobra oprema, a to će zajedno našim najmanjim pacijentima poboljšati kvalitet liječenja.

Tim Mrvice ?

Pratite nas