Podijelite

Pozovite 1411 za „S ljubavlju hrabrim srcima“!

Već tradicionalno, deveti put zaredom, decembar je mjesec u kojem se pokreće humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima”, u okviru koje se prikupljaju sredstva za naše najmlađe.

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima” biće sprovedena i ove godine, a putem nje će se prikupljati sredstva za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

Najveća prednost robotski i računarski potpomognute rehabilitacije gornjih i donjih ekstremiteta kod djece je ta što ona na zanimljiv, interaktivan i zabavan način nudi brojne terapijske mogućnosti.

Najčešća neurološka oboljenja, koja su ujedno i indikacija za robotsku neurorehabilitaciju u dječijoj dobi su cerebralna paraliza, ozljede glave i spinalne ozljede. Znajući da je mozak djeteta mnogo „plastičniji“ od odrasle osobe, kao dodatak konvencionalnoj fizioterapiji, primjenom robotskih uređaja mogu se postići brojni terapijski ciljevi u rehabilitaciji gornjih i donjih ekstremiteta, trupa, ravnoteže i hoda. Motivacija i aktivna uključenost pacijenta, posebno onih najmanjih, bitni su faktori za oporavak i napredak rehabilitacije. Uređaji koji se koriste u robotskoj rehabilitaciji sadrže komponente koje zadovoljavaju ova dva faktora. Djeca kroz igru, na zabavan, poticajan i motivišući način pokreću ekstremitete i/ili trup, djelujući tako na plasticitet mozga.

 

Budimo humani, priključimo se akciji za naše mališane!

Pratite nas